AliExpress

Goedkoop online kopen in China via AliExpress

Zie je je buurvrouw elke maand op nieuwe New Balance schoenen lopen? Heeft je nichtje telkens de nieuwste Disney-knuffels? Trainen je teamgenoten wekelijks in verschillende trainingspakken van bekende voetbalclubs? Dan hebben zij waarschijnlijk AliExpress al ontdekt. Wil jij dat ook? Ga dan online goedkoop kopen in China via AliExpress. Dé rage van het moment. Op deze website bieden verschillende leveranciers (‘merk’)artikelen aan, van sieraden tot kleding en speelgoed tot elektronica. MAAR…naast de voordelen zijn er ook nadelen.

De nadelen van AliExpress

Er zijn verschillende nadelen op te noemen met betrekking tot het bestellen van artikelen via AliExpress:

• Namaak – De artikelen die op AliExpress te bestellen zijn, zijn namaak. Dat kan ook niet anders, want de kostprijs is veel lager dan (echte) artikelen die te verkrijgen zijn.
• Verzendtijd – Het goedkoopste is om de bestelde artikelen te laten verschepen via China Post Air Mail. Dit is meestal gratis, maar het duurt tussen de 15 en 39 dagen (soms zelfs langer) voordat de artikelen in huis zijn. Het kan sneller, maar daar moet meer voor betaald worden.
• Juiste artikel – Het kan voorkomen dat het artikel anders is dan besteld is, zoals kleur.
• Juiste maat – Vooral bij kleding en schoenen is het gokken welke maat de juiste is. Veel leveranciers laten een tabel met maten zien, maar dit geeft geen 100% zekerheid.
• Douane – Als het pakket onderschept wordt door de douane ontvang je hierover, per post, een bericht met het verzoek aan te geven wat er in het pakket zit. De douane kan zo de invoerrechten berekenen.

De voordelen van AliExpress

• Goedkoop! – Hoewel namaak, alles wat aangeboden wordt via AliExpress is vele malen goedkoper en vaak niet te onderscheiden van ‘de echte’.
• Bespaar geld – Het zijn dure tijden en toch wil je er leuk bijlopen of nieuwe elektronica aanschaffen. AliExpress is dé oplossing om merkartikelen te kopen en geld over te houden voor andere dingen.

Ontdek het zelf

Meer nadelen dan voordelen, maar waar maak je je druk om? Neem bijvoorbeeld een paar Nike schoenen. Voor tussen de €13 en €20 bestel je al één paar. Probeer het een keer en maak zeer goedkoop de blits met je nieuwe sportschoenen. Is de maat niet goed? Maak dan iemand anders blij.

Bij vragen zijn in de meeste gevallen de leveranciers via e-mail redelijk goed te bereiken. Kijk wel goed op de foto dat het logo van het betreffende artikel klopt en check de feedback score van de leverancier. Ontdek het zelf, op AliExpress.